Варианта с лупите за надграждане си е най-добър. Имаш възможност за регулиране на фаровете, така че те да станат почти напълно идентични с фабричен ксенон. Като сложиш и приличен цвят т.е. 4300К или 5000К и си ти. Няма да имаш никакви ядове и с куките, защото едва ли ще познаят че е надграждано. Единственият косур на тия лупи според мен е angel-eyes-a...малко не отива на Алфа, но пък Би-ксенона си е Би-ксенон!
Известие
Collapse
No announcement yet.
Ксенон на фарове без лупи
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от nblagoev Покажи съобщениеАз съм с такива лупи и рефлектора не се реже!
Сваля се само металната шапка, която седи пред обикновената крушка.
Ако се наложи да се махнат лупите, шапката може отново да се сложи.
Кабелчетата на ейнджъл айс-а могат да се пуснат през дупката за крушката и тогава се налага да се направи прорез около 1мм, за да не се прекъснат при стягането.
Този прорез обаче не вреди при връщането на шапката и оикновените крушки!
Друг вариант е да се пуснат да минат отпред пред рефлектора.
Тогава не се реже абсолютно нищо!
Иначе без да се свалят съклата на фара, няма как да се монтират лупите.
ама как се докарва тая успоредност на оптическите оси на двете крушки. ксенона и халогена в общия фар?
или при биксенон, другият рефлектор във фара е бутафорен? има си крушка ама не се ползва.
така ли е?sigpic156 SW 2001 бивша.
Comment
-
Искам да използвам темата да задам един въпрос.
Аз също съм мераклия за ксенон на 147-цата ми на къси и дълги. Също така както знаете, халогените са във фара. Мога ли да сложа +1 крушка за халогените да светят и те бяло или поне някаква крушка за свети бяло а не жълто + ксенон.
Благодаря предварително!Alfa Romeo 147 1.8 Една сбъдната мечта!
146 1.4 - Темпераментната друсалинда
Fiat Punto 1.2 - Сефтака
Comment
-
Първоначално публикувано от oTBpaTuTko Покажи съобщениеИскам да използвам темата да задам един въпрос.
Аз също съм мераклия за ксенон на 147-цата ми на къси и дълги. Също така както знаете, халогените са във фара. Мога ли да сложа +1 крушка за халогените да светят и те бяло или поне някаква крушка за свети бяло а не жълто + ксенон.
Благодаря предварително!156 2.4JTD 136+ PS
Comment
-
Да ви кажа, вчера си купих 2 бр. Osram NightBreaker Plus от Alfa light и вечерта покарах с тях. Мога да кажа, че има осезаема разлика, но да не вярваш, в София навсякъде осветено и немога правилно да преценя колко точно светят. Като намеря някое по-тъмно място ще щракна и една снимка.
Цената им е 38 лв за 2 броя. Принципно тоя + трябва да е с удължен живот. Ще видим.Subaru Legacy 3.0R
Ex: Alfa Romeo 156 Sportwagon 2.4 JTD 140+bhp
sigpic
Comment
-
Аз също на 146цата сложих осрамки за 32лв. двете и съм много доволен. Но нито една крушка не може да се сравни с ксенон и хубаво регулирани фарове. Променя визията на колата + видимоста и сигурността на пътниците. Лично мнение, нали съм по-млад и по-наивенAlfa Romeo 147 1.8 Една сбъдната мечта!
146 1.4 - Темпераментната друсалинда
Fiat Punto 1.2 - Сефтака
Comment
-
да, лупите са по-добрия вариант ама нямам нерви да отварям фара.......
та, някой слагал ли е тези лампи и евентуално - някакви отзиви??
109 кинта
12 мес. гаранция
http://www.autopro.bg/index.html
sigpic156 SW 2001 бивша.
Comment
-
Първоначално публикувано от ALFonsOlder Покажи съобщениедо тук добре,
ама как се докарва тая успоредност на оптическите оси на двете крушки. ксенона и халогена в общия фар?
или при биксенон, другият рефлектор във фара е бутафорен? има си крушка ама не се ползва.
така ли е?
Относно успоредността - лупата се фиксира на леглото на обикновената халогенна крушка, така че няма изместване, поне при мен.Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm 210hp
Lancia Kappa 2.4JTD 136hp
Mercedes E250TD Avantgarde 150hp
Alfa Romeo 156 1.8TS 144hp - ex
Comment
-
Първоначално публикувано от zdravko_ss Покажи съобщениеНякъде продават ли само лупи за вграждане, без ксенон?
Предимствата им:
Прожектори с рингове ме дразнят , тези са без. А можеш и да си избереш пластмасовата декорация която ти харесва.
Много рязко отрязване на светлината.
Широко петно - не ти трябват завиващи фарове.
Рефлектора на оптичната система е метален !
Дългите са ти от същата система/същата крушка - нямаш забавяне къси/дълги.
Недостатъци:
Уж са едни от най-малките а едва се побраха във фара на 156 ..
Никак не са евтини, противно на схващанията на повечето хора.
Въобще тия правят реплики на всички по-известни модели би-ксенон прожектори....
Comment
-
Comment
Comment